menarik nih!jom klik...!

Friday, 27 September 2013

salam jumaat

Bedah menghilang lagi buat kesekian kalinya...!maap dan maap.. Banyak perkara yang terjadi sejak aidilfitri yang lalu sampaikan Bedah terlupa diari ni..huhuuu.. Dugaan dan cabaran yang berlaku macam diminta-minta pula. Bedah selalu ingatkan diri, maybe Bedah ada wat silap atau terlupa padaNYA hinggakan Allah 'cuit' sket hidup Bedah yang kaler-maler sebelum ni.. Bedah percaya Allah nak ingatkan Bedah tentang tanggungjawab hakiki Bedah pada Dia..

hurrrmmm.. Jangan merungut dan mengeluh!! Buang semua negative thoughts!! Bedah selalu pujuk hati sendiri supaya kuat dan kuat... tenang dan selalu berdoa.. Even Bedah ni serabut kekadang tu kan... tapi Bedah tetap kena senyum dan senyummmmmm depan semua orang yang da di sekeliling Bedah. Bedah boleh share cuma perasaan tu selalunyalaaaahhhh susah utk kita faham... Paling Bedah tak nak ialah org simpati pada Bedah...!

Ok, macam kes hari ni.. Bedah memang betul2 sentap dan sedih!! sedu-sedan dah hati Bedah ni teriak!! WAWAWAWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....!! ni baru menangis tak berlagu...
Bedah ni memang sangat-sangat sensitip orangnya...Bedah tak boleh tahan sebak tu kalau orang yang dekat dan Bedah rapat marah Bedah.. mau luruh jantung nih sebab sedih,.! haduuiihh,... tak tau dimana nak mula cerita tapi yang pasti Bedah memang sedih... sedih bila orang tak paham keadaan kita.. Bedah tersepit di antara dua keadaan yang memaksa.. Pihak B minta tolong pada Bedah tapi pihak A(which is also need my help) tak cuba paham keadaan Bedah.. Bedah hanya minta 'dilepaskan' sehari je sebab niat nak membantu tapi tak cuba difahami oleh pihak A. Bedah dah cuba slow talk and inform tapi hurrrmmm...... marah yang Bedah dapat..!!

oh dear... if u can understand my situation... I know its hard for u but people need my help.. maybe 1 fine day, i need their help too... its just win win situation... Dalam dunia ni kita kena bermasyarakat dengan orang.. Walaupun kita xselesa atau tak suka atau menyampah dengan segelintir manusia yang da dekat kita but whatever it is, we need to face it...! Its a reality of life...! Mana tau 1 ari nanti, kita ni ditimpa kecelakaan pula, dengan orang la kita minta tolong...kan...???????!

So, i just need u to understand my situation and support me... Pleaseee...
Ni yang nak wat Bedah nyanyi nih..
''Tuhan tolongg...lembutkan hati dia.......''~~~~~~ (sambil meraung tepi batu...)huhuhuuuu...




XOXO~~~~~

4 comments:

Ija Rased said...

thats my girl! keep up..hidup ni manis kan

bedah gebu said...

manis dengan onak duri kan sis...???tapi tu yang mematangkan kita..! =)

Ija Rased said...

yes..kalau takda yang pahit, takkan manis hidup ni...teruskan berblog

bedah gebu said...

hahahaaa....tenkiu..!!