menarik nih!jom klik...!

Wednesday, 5 February 2014

cerita dua ringgit dan hari ni...

salam bloggers...
pada yg baru add Bedah, salam perkenalan..!!

Ok,harini Bedah pegi class cam biasa la...selalu happy dan happy! arini 1st class. kena share psl masalah, penyelesaian dan analisis masalah tu.. Wahh, dah cam kelas sains tau..!! So, Bedah adalah org terakhir yg memberanikan diri untuk share masalah.. For me, walaupun share problems dgn orang lain, masalah tu tetap kita kena hadapi dan settlekan..! Tapi ia membantu sebab at least kita kurang beban kerna da yg sudi mendengar...

Bukan pasal class tu sebenarnya nak Bedah share tapi pasal masalah tu...Masalah kewangan! Ahaks!! Semua orang ada masalah tu. Yup! semuaaaaa orang tak kira dia bangsa apa, agama apa dan dari mana tetap akan hadap masalah ni.. Bedah hari ni pergi ke class dgn berbekalkan dua hengget seyhja.. yerr.. dua ringgit..! Bukan sebab Bedah boros tapi Bedah terpaksa catu duit perbelanjaan sebab Bedah kena guna untuk perkara yg lebih penting dan sangat penting, modal utk final project.. 

So, pas share problems dgn kwn2 di dlm class, da yg berhati mulia 'pinjamkan' (errk..mungkin) duit pd Bedah... Terima kasih kawan.. Bedah ingat lagi, masa dia susah, Bedah pernah tlg dia.. dan harini tanpa Bedah duga, dia pula tolong Bedah... terima kasih..!

Jadi, duit yg dipinjamkan tu Bedah buat tambang balik.. Bedah memang tak guna kereta sebab Bedah takut tak mampu beli minyak kereta walaupun da kereta... Malam pula, sis kesayangan Bedah bagi karipap!! Yeaa!! dah da makanan utk dinner... Alhamdulillah!! Suka2!!....SEdapppppppppppppppp!!! TErima kasih sis...! Paling penting, duit tak datang dari langit, jadi kita kena KERJA lahh...! =)

Walaupun perit tapi Bedah tetap happy... Kadangkala, masalah tu Bedah tak nak pikir sebagai masalah tapi sebagai peransang untuk Bedah push lagi diri Bedah... Bedah tak suka dilihat lemah depan org yang Bedah sayang..kawan2, keluarga, sahabat dan sebagainya.... Bedah harap uuolllsss pun macam Bedah!! Kuat dan terus kuat!!!

2 comments:

Ija Rased said...

:(((((((..tak cakap pun semalam ek. dik..kalau difikirkan pasal duit, stress jadinya. so jadikan ia satu motivasi untuk kita terus ke depan. rezeki tu bukan hanya duit, tapi kesihatan, kasih sayang itu juga rezeki. yg penting jgn ada rungutan. ramai lagi yang susah dari kita, ada yang tak makan berhari hari. kita ni boleh lagi makan dik..syukur alhamdulilah. TAPI SY TETAP MARAH AWAK PASAL DUA RINGGIT!!!!!!!!!!!!!!!!!

bedah gebu said...

hahahhaaaa.....\yesss!!i dah agak u akan marahhhhhh...kikikiii..dun wori,u helped me a lot so jgn mrh2 tauuuuuuuuuuuu....arini u nk blanja i mkn sambal itam...!! =)