menarik nih!jom klik...!

Monday, 10 June 2013

memang seronok pengantin baru..~~~~~~


selama Bedah join rehearsal final project junior Bedah baru-baru ni, Bedah memang tertarik dgn keunikan dan keasyikan melodi lagu zapin ni....melodi lagunya yang sangat menarik dan disusun dgn tempo yang sangat mengalunkan, lagu zapin ini didendangkan oleh Allahyarham Fadzil Ahmad....ia menjadi sangat menarik kerana dendangan oleh Fadzil Ahmad sangat mendayu dan digayakan lagi dengan lenggok suara yg sangat melankolik menjadikan ia seperti makanan yang sangat sedap...!hehehee....tetap i kaitkan dgn makanan kan.... =) bukan saja menggamit rasa nak menari tetapi dari suaranya saja dapat kita rasakan perasaan malu & segan pasangan pengantin yang baru saja melangsungkan perkahwinan dan akan melalui perasaan yg bahagia kerana dapat sehidup dan semati dgn pasangannya...


lirik lagu??hahahaaa....menurut blog dewangga sakti lagu ini pernah di banned dahulu di corong-corong radio dek kerana lirik lagunya yang dicipta oleh penyanyi sendiri..... Bedah slalu dgr lagu ni tapi xpenah pun nak catit liriknya...so, Bedah copy jer la dari blog Dewangga sakti 2....
uoollss nak tau lirik lagunya....??jom layan...!!





Malam Pengantin
(Lagu dan lirik oleh Fadzil Ahmad)



Memang seronok pengantin baru
Masuk ke kamar kuncikan pintu
(Ulang dua kali)
Orang lah lain tak boleh lah tahu
Hanyalah dinda hai saja yang tahu
(Ulang dua kali)

Interlude

Memang seronok pengantin baru
Malam pertama malu-malu
(Ulang dua kali)
Malam kedua padamkan lampu
Malam ketiga hai tak boleh tahu
(Ulang dua kali)

Interlude

Riwayat bujang berakhir sudah
Malam pertama kenangan indah
(Ulang dua kali)
Walau sekejap tak boleh berpisah
Pagi dan petang hai rambutnya basah
(Ulang dua kali)

Interlude

Memang seronok pengantin baru
Bertentang muka malu-malu
(Ulang dua kali)
Lambat rasanya siang berlalu
Menunggu malam hai masuk beradu
(Ulang dua kali)

jom layan video ni.....!

1 comment:

Ija Rased said...

i pun suka lagu ni..romantik gitewwwwwwwwwwwwwwww